Close

12 juli 2020

En zo ontstond het model – de eigenaarschapscyclus

Twee jaar terug kreeg ik een adviesklus op een vo en daarbinnen ontwikkelde ik een evidence based toolbox voor dit vo dat in eigenaarschap leerproces wilde investeren binnen het mentoraat.

Dit jaar schreef ik mee als co-auteur aan een loopbaanboek voor MBO-ers en ontstond naast lesmateriaal ook gaandeweg het model: de eigenaarschapscyclus met stappen t.b.v. doorlopend leren en ontwikkelen.

Eigenaarschapscyclus – leren leren en ontwikkelen

Natuurlijk wordt er door mijn opdrachtgevers geëvalueerd. Toch kon ik het niet laten om ook zelf e.e.a. uit te proberen met leerlingen in een klassesetting. Daarom – en omdat ik de leerlingen miste – ging ik op zoek naar een klus die ik vond op het SDL in Dordt. Afgelopen 7 weken heb ik zelf ook mijn eigen toolbox-instrumenten en model uitgeprobeerd. Wat een plezier heb ik daaraan beleefd. En wat werkt het goed!!!

En fijn dat ik toch weer puntjes op de i heb kunnen zetten. Want niets is perfect. Maar je kunt wel blijven perfectioneren!