Close

15 maart 2018

Hoor, werderhoor: gezamenlijke verantwoordelijkheid

Foto Valckesteyn directie ouders kids babs

Voor één van mijn opdrachtgevers vervul ik een schooljaar lang (2017 – 2018) de rol van spil tussen directie en ouders. Aan mij de opdracht om samen met een kernwerkgroep ouders van de school informatie te verzamelen over wat er leeft onder ouders. Dit te prioriteren en concrete informatie verzamelen over wat ouders dan graag zouden zien op school, voor de school, voor de kinderen.

Gisteravond woonde ik één van de MR-vergaderingen bij waarop een aantal punten besproken werden.  Geweldig mooi om te zien dat wanneer een school zich openstelt voor de wensen en ideeën van ouders, dit waardevolle feedback kan opleveren en er echte samenwerking met hoor, wederhoor en gezamenlijke verantwoordelijkheid kan ontstaan. Trots ben ik, op OBS Valckesteyn, haar ouders en kinderen die allen hun bijdrage leveren aan dit mooie proces!