Close

5 februari 2018

Presentatie ontwerp mentoraatstructuur: ‘Leerling als eigenaar van leerproces’

Marnix studiedag
Vandaag wordt een spannende dag. Na een half jaar van behoeften inventariseren, ontwerpen, feedback verzamelen en verwerken, sessies met leerlingen en directie en iedereen daar tussenin en daarnaast, zoals de roostermaker en ICT, is het dan eindelijk zover. Het ontwerp: ‘De leerling als eigenaar van het leerproces. Een nieuwe invulling voor mentoraat en begeleiding.’ staat centraal tijdens de studiedag voor het Marnix Gymnasium team. Ook al sta ik vierkant achter dit ontwerp en zijn alle aanwezigen onderdeel geweest van fase 1 van dit traject. Het blijft spannend om de reacties op het daadwerkelijk plan te ontvangen. Niet dat ik dat zelf in levende lijve doe vandaag, want met trots kan ik zeggen dat het eigenaarschap bij het team zelf ligt en het dus gepresenteerd wordt aan het door team, door het team. Ik zal dus even geduld moeten hebben tot ik geïnformeerd wordt door projectleider, teamleider Cees Kom.