Close

30 januari 2018

Voorlichting groep 8 ouders op vo school

Wolfert Lansing avond 23 jan 2018

Precies een week geleden kwam ik ’s avonds helemaal enthousiast thuis. De aanleiding was zo’n toffe en geslaagde info-avond voor groep 8 ouders en leerlingen op Wolfert Lansing! Vanavond ben ik voor de tweede dinsdag op rij actief op deze school voor vmbo/ mavo en havo in Lansingerland.

Tijdens de informatieavond voor ouders van groep 8 leerling zal ik eerst plaats nemen in het panel bestaande uit twee leerlingen, een vader, de directeur en ik als ‘onafhankelijk expert’. Ouders, leerlingen en het panel zullen gevraagd worden om hun mening te geven over gepresenteerde stellingen. Daarna worden de ouders en de leerlingen gesplitst. De leerlingen gaan de lokalen in en gaan aan de slag tijdens de proeflessen. De ouders krijgen workshops aangeboden, van vakdocenten en van mij. In twee rondes van 25 minuten zal ik de ouders meenemen. Hen vertellen over hun veranderende kind, over de veranderende school, wat school van het kind vraagt en wat dit voor hun kind en van henzelf betekent. Een puberbrein en schoolzaken gaan nu eenmaal niet altijd even gemakkelijk samen. Ook in mijn sessies zijn concrete praktijksituaties aan de orde van dag. Zin in een proefvraag? Hierbij een gemakkelijke: Je ziet dat je kind op de eerste schooldag zijn lunch en een paar  boeken is vergeten. Wat doe je (als ouder)?

Juist! Zie het plaatje.

STOP turn around

Wilt u als school ook een goede start maken met ouders? Door hen ook te voorzien van deze informatie en direct af te stemmen hoe u samen met hen kunt bijdragen aan welbevinden en groei? Neem contact op via www.babsvoorschoolenouder.nl.

Referenties: Wolfert Lansing: N. van Bennekom en F. van Bommel. Wolfert van Borselen Scholengroep: R. Fens.