Close

17 december 2017

Start-up verslag 3 – Reflecteren en vooruitkijken

creative-02

Reflecteren en vooruitkijken is onlosmakelijk verbonden met eigenaarschapsontwikkeling. Eigenaarschapsontwikkeling is waar ik in geloof en I practice what I preach. Zo is het nu december 2017 en heb ik zojuist de kerstattenties voor mijn relaties op de bus gedaan. Nu is het tijd voor mijn eigen terugblik op een jaar van louter mooie opdrachten, nieuwe, inspirerende contacten, bergen leermomenten, verfrissende samenwerkingen en veel momenten waarop ik van betekenis kon zijn voor school, ouder en kind.

Afgelopen jaar was uitermate boeiend als eigenaar van start-up ‘BABS voor school en ouder’. Sluit ik met mijn visie, diensten en expertise voldoende aan bij de behoeften in het onderwijsveld? Krijg ik voldoende voet aan de grond? Kan ik doen wat ik denk dat goed is voor leerling, school en ouder. En, lukt het mij ook om mijn werkzaamheden te combineren met het moederschap, het huishouden en het ‘vrouw zijn van’? Kan ik op sociaal vlak in mijn familie- en vriendenkring, maar ook binnen de wijk en de gemeente ook nog mijn steentje bij te dragen? En niet geheel onbelangrijk, lukt het mij, als type 1 diabeet, om mijn gezondheid niet te laten lijden onder mijn onregelmatige werkzaamheden? Het antwoordt luidt volmondig: Ja!

Mijn voornemen voor 2018. Vooral doorgaan op deze voet! Ontwikkelpunt: beter zichtbaar maken wat ik in de praktijk doe voor school, ouder en leerling met BABS: Babs’ Advies en Begeleiding t.b.v. Schoolsucces –.  Hoe ga ik dat doen? Ik schrijf blogs van mijn werkzaamheden in de praktijk.  Ik plaats geregeld een post met een link naar een blog op mijn website. Zo geef ik ruchtbaarheid aan mijn diensten en bouw ik ondertussen een zichtbaar portfolio op.

Zet hem op mijzelf!