Close

Recente blogs

Blijf hier up to date rondom Babs voor School en Ouder.

Visie

BABS wil dat iedere leerling de kans krijgt het maximale uit zichzelf te halen. BABS maakt school en ouders bewust, biedt inzichten en reikt handvatten aan.

Expertise

BABS is onderwijskundige met kennis en kunde op het gebied van ouderbetrokkenheid, studievaardigheden, leerlingbegeleiding en eigenaarschapsontwikkeling. BABS zet mensen en organisaties in hun kracht.

Kwaliteiten

BABS is betrokken, betrouwbaar, pro-actief, oplossingsgericht en pragmatisch. BABS is altijd enthousiast op zoek naar kwaliteit en verbeteringen die gemakkelijk in praktijk kunnen worden gebracht.

Achtergrond

BABS is opgericht door Babs Wolters – van der Linden.
Geboren in Rotterdam, 1980.


De schooljaren

De ouders van Babs hebben de ambitie om hun kinderen een betere toekomst en schoolloopbaan te bieden dan zij zelf hebben gekregen. Maar direct in de brugklas begint voor Babs de ellende. De ouders weten niet hoe ze Babs moeten ondersteunen wanneer zij vastloopt door gebrek aan overzicht op het huiswerk, geen studievaardigheden en de moeite om grote hoeveelheden tekst uit de schoolboeken te verwerken. Financiële middelen om externe hulp in te schakelen is er niet. Babs ploetert verder. Zij gaat als zesjesleerling door het Nederlandse schoolsysteem heen. Ze behaalt toch haar HAVO en daarna zelfs haar VWO diploma.


Studie

Gemotiveerd door haar eigen ervaringen kiest zij voor de Universitaire opleiding Onderwijskunde in Utrecht. Een gouden greep. Na afronding van de studie in de richting ‘organiseren van onderwijs, opleiding en ontwikkeling’ vertrekt zij een jaar naar India om als vrijwilliger een school voor kinderen met leerproblemen te professionaliseren. Haar leerschool tijdens deze ervaring: “If they cannot learn the way you teach, then teach them in a way they can learn.”


Carrière

Terug in Nederland begint zij een full-time baan bij een Taalles aan huis organisatie in Rotterdam voor allochtone vrouwen. Daarna maakt zij de overstap naar een onderwijsadviesbureau, als adviseur in het onderwijs. Zij volgt in haar eigen tijd twee coachopleidingen en wordt moeder van Elfie en Teun. Om werk en privé goed met elkaar te kunnen combineren kiest zij voor een deeltijdbaan als vestigingsmanager van huiswerkbegeleidingsinstituut Studiekring.

In 2016, zes jaar nadat zij begon met één huiswerkbegeleidingslocatie en één leerling, heeft zij de vestiging uitgebreid tot drie locaties met 180 leerlingen en een team van 18 docent-begeleiders. Met een schat aan kennis en ervaringen over het onderwijs, ouders, leerlingen en hun relatie tot elkaar is het een goed moment om een nieuwe stap in haar professionele leven te zetten. BABS – Advies en Begeleiding t.b.v. Schoolsucces is een feit.


Werken is leuk. Leuk werken is mooi. Mooi werken is uniek. Uniek werken is levensvervullend, niet in werktijden of dienstjaren uit te drukken. Het is een levensbehoefte.
– Annelies van der Linden – Kouwenhoven, 1991


p1090593

BABS voor school en ouder is opgericht door Babs Wolters. 

BABS werkt samen met

wvc
horses
horses2png
eductogr
marni
wolfielyceum
wolfiedal2
wolfielan
pcbo
logo_valcky_new
codenamefuture
melanchton
logo_studieus
logo_educto
logo_stedelijk_dalton
logo_erasmiaans