Close

Recente blogs

Blijf hier up to date rondom Babs voor School en Ouder.

12/07/2019

Blik op 2019 – 2020

Gisteren, een docent van Wolfert Dalton. “Je post vaak over eigenaarschap leerproces op LinkedIn. Doe je nog wel dingen met ouderbetrokkenheid?”

Oh ja, zeker! Tijd om een post te plaatsen ;0)!

Wat ga ik in ieder geval ga doen dit najaar:

Tijdens de Week van de Opvoeding (7 – 11 oktober) zal ik twee maal optreden als gastspreker in de gemeente Lansingerland voor ouders van brugklaskinderen.

Verder verzorg ik voor het 4e jaar op rij 3 avonden op het Wolfert Lyceum. Na een succesvol optreden op Melanchthon Bergschenhoek afgelopen jaar, mag ik ook daar terugkomen om tijdens de ouder-avond te verbinden en te informeren. En, voor het eerst zal ik dit jaar ook onderdeel zijn van het programma voor ouders van het Erasmiaans Gymnasium.

Dan zal ik, wederom als onderdeel van het programma van school, 3 avonden op op obs Valckesteyn verzorgen. Twee aan het begin van het schooljaar aan alle ouders ten behoeve van goed samenwerken als school en ouder in het kindsbelang. De 3e avond is inmiddels ook een jaarlijks terugkerende – in november. Deze avond is voor de ouders van groep 8. Ik verzorg daar ‘Hoe verandert mijn kind en hoe begeleid ik mijn kind bij het maken van een goede schoolkeuze’.

Tot slot zal ik een schooljaar lang de spil tussen directie en een ‘werkgroep ouders’ vervullen om samen op aandachts- en ontwikkelpunten door te verbeteren.

MOL-gesprekken zijn ook een manier om ouderbetrokkenheid te verstevigen overigens. Maar dit even terzijde.

Wilt u zien of ik iets bied waar u op school behoefte aan heeft? Of liever een kennismakingsgesprek? Contactgegevens op www.babsvoorschoolenouder.nl.

Babs voor ouderinfo op Mthon