Close

Recente blogs

Blijf hier up to date rondom Babs voor School en Ouder.

28/03/2019

Scholen kiezen opnieuw BABS voor ouder-info’s

Deze maand ga ik weer verschillende scholen af om voor komend schooljaar opnieuw af te stemmen op welke dag(en) wij samen een goed programma neerzetten voor ouders van verschillende leerjaren. Want, willen we niet allemaal weerbare, zelfstandige, verantwoordelijke en gemotiveerde leerlingen die straks prima voor hun eigen boterham kunnen zorgen? Als school kun je het niet alleen? Investeer in ouderbetrokkenheid!

Hoe?

Ouders willen graag informatie over hun kind. Niet alleen over hoe zaken op school geregeld zijn, maar ook wat zij zelf kunnen doen om bij te dragen aan succes van het kind. Zij verwachten die informatie vanuit school te ontvangen. Scholen zijn zich niet altijd bewust van wat ouders willen weten. Hebben soms de kennis niet in huis of willen niet belerend overkomen. Een gemiste kans!

Investeer in ouderbetrokkenheid! Leg een goede basis.

Stap 1. Verbindt school en ouders via het gezamenlijke doel: bijdragen aan welzijn en ontwikkeling van het kind (met het oog de toekomst). Stap 2. Stem verwachtingen, verantwoordelijkheden en manier van communicatie af als school, ouder en kind.
Stap 3. Investeer in het delen van kennis en vaardigheden die bijdragen aan welzijn en groei van het kind. Wat ieder kind nodig heeft is verschillend.
Stap 4. Bespreek concrete, praktische situaties van alledag en hoe je daar als school en ouder en kind in te gedragen.

Met BABS kan ik op info-avonden grote groepen ouders een programma bieden dat door ouders en school bewezen gewaardeerd wordt.

Wolfert auditorium 3 (3)