Close

Recente blogs

Blijf hier up to date rondom Babs voor School en Ouder.

BABS in magazine voor kansengelijkheid

Mijn telefoon gaat. Of ik wil bijdragen aan een publicatie van de Young010-werkgroep over kansengelijkenheid in het onderwijs. Natuurlijk wil ik bijdragen aan dit goede doel. Twee weken later word ik …
Read More

01/11/2018

Best practice: inzet BABS aan brugklasouder op vo

Wolfert auditorium 3 (3)
Op verschillende scholen in het po en vo verzorg ik info-avonden voor ouders.

Het Wolfert Lyceum is één van de scholen die nu al een aantal jaren achtereen gebruik maken van mijn diensten. Voor het derde jaar op rij ben ik intergraal onderdeel van het programma voor nieuwe ouders. Als onafhankelijke informeer ik ouders over de veranderingen rondom de overstap van po naar vo. De veranderde school, maar ook het veranderende kind. Denk aan puberbrein, sociale contacten, loskomen van ouder en dan dat huiswerk, wat een combi. Ik informeer over hoe je als school en ouder goed samen kunt werken rondom een kind. Stem verwachtingen en verantwoordelijk van school, ouder en kind af én schep een gemeenschappelijk doel: het kind zich goed laten voelen en vandaaruit te laten ontwikkelen.

Naast een info-onderdeel voor alle ouders hebben zij op deze school ook nog de keuze om zich in te schrijven voor een verdiepende cursus in het najaar en persoonlijke coachgesprekken in het voorjaar.

Lees hier de post van het Wolfert Lyceum over BABS op hun school.