Close

Recente blogs

Blijf hier up to date rondom Babs voor School en Ouder.

31/01/2017

Sociaal ondernemen 2017

krantenartikel_jongeren met diabetes en ouder bij elkaar brengen

Ondernemend ben ik altijd al geweest. Eigenlijk zijn de successen van mijn ‘ondernemen’ niet meer dan een logisch gevolgd van mijn ‘zijn’. Zo werkt het bij mij: Ik heb een idee en voor ik er eigenlijk zelf erg in heb, heb ik de lijntjes uitgezet en worden mijn ideeën concrete acties.

In 2017 heb ik naast betaalde opdrachten met mijn bedrijf BABS ook diverse belangeloze diensten verricht. Bijdragen aan welbevinden en de ontwikkeling van een individuen of organisaties stopt bij mij namelijk niet bij BABS.

Ik ben dan ook best trost ben op de volgende in 2017 behaalde resultaten:

  • Oprichting van ‘Diabetes Club Albrandswaard e.o.’ voor jongeren van 0 tot 25 met diabetes type 1 en hun ouders met app-groep voor jongeren en ieder half jaar een samenkomst met aandacht in de lokale krant en de lokale radiozender.
  • Bibliotheekhuisje met ruil- en leen boeken voor volwassenen én kinderen in onze voortuin, ontwikkeld door cliënten van ‘Zorgboerderij in ’t Westen’.
  • Verzorgen van diabetes-lessen op scholen: ‘een ‘normale’ (school)dag voor een diabeet met type 1’
  • Verkrijgen van plastic organenpop van een halve meter, bestaande uit 24-delen. Gekregen van mijn internist Dr. Wiebolt van het sfg (ik ben diabetes type 1 patiënt), omdat zij graag wilde bijdragen aan mijn lessen om diabeten op school te helpen.
  • Initiatiefnemer en organisator van de interactieve muziekvoorstelling aan de ouderen in zorgcentrum ‘De Hooge Werf’ verzorgd in samenwerking met de juffen en de kleuters van obs Valckesteyn, tijdens de Week tegen de Eenzaamheid.
  • Succesvolle, duurzame koppeling van diabetes puber (14 jaar) met toekomstperpectief aan buurtgenoot, zodat dromen van jong kunnen worden verwezenlijkt terwijl de behoefte van een oudere wordt vervuld en verguld.
  • Hulpouder op school; schoolreisjes, leesbegeleiding, diverse thema-begeleiding.
  • Planten van een appelboom in het gemeenteplantsoen (want daar plukken de buurtkinderen de vruchten van).