Close

Recente blogs

Blijf hier up to date rondom Babs voor School en Ouder.

24/08/2016

Start-up verslag 2 – Voet aan de grond!

Babs_presenteert_ouderhoofd
Toen ik startte met mijn eigen onderneming in 2016 verzocht ik ook om een kennismaking met wethouder Maret Rombout en beleidsadviseur onderwijs, René van Griensven, van de gemeente Albrandswaard. De gemeente waar ik met mijn gezin woon. Een uitgebreide uitwisseling van visie, projecten, plannen en acties volgden. Onze richting was een gezamenlijke. Een symposium rondom ouderbetrokkenheid 3.0, georganiseerd door onze gemeente voor de onderwijsprofessionals in de gemeente stond reeds gepland op 15 juni. Hoofdspreker tijdens dit symposium; Peter de Vries van CPS, ondersteund door acteurs van Acting Time!.

Toen ik hoorde waar het symposium plaats zou vinden, kon ik mijn oren niet geloven! Zowaar op de basisschool waar ik zojuist een grote opdracht had verkregen om via team- en oudersessies een impuls te geven aan beter samenwerken als school en ouder via het creëren van een gezamenlijke visie en een gezamenlijk aanpak rondom de ontwikkeling van kinderen. Onder het mom van ‘een brutaal mens heeft de halve wereld’ vroeg of ik ook een podium kon krijgen tijdens het symposium. Zo kon ik delen wat ik samen met de gastschool obs Valckesteyn ging doen en destijds aan het doen was rondom het centraal gestelde thema. Het programma van CPS werd ingekort. BABS kreeg haar podium naast dat van het CPS met Peter de Vries. Die dag voelde ik mij gevestigd. BABS was een feit. BABS telde mee. BABS deed niet onder voor de groten als CPS. Het project op obs Valckesteyn… geslaagd! Naast een verbeterde samenwerking tussen school en ouders besloot de school de lijn door te trekken. Zie onder andere de blogs ‘Ouderapplaus voor directie’ en ‘Dagelijks voorlezen: Hoe doe je dat?’.

Acting time_15 juni 2016